Aktiveter på ett spa & skönhetssalong

Ibland behöver både själen och kroppen få strosa runt i morgonrocken för en dag. Bokar du in dig på ett spa finns det goda förutsättningar att ladda dina batterier på flera olika sätt. På ett spa får du låna en morgonrock och sedan är det bara att botanisera bland aktiviteterna och se vad som passar just dig.

Vissa saker kan du få tillgång till utan tidsbokning, men önskar du till exempel träffa massageterapeut eller hudterapeut kan du behöva boka tid i förväg. Vad kan det finnas för olika typer av aktiviteter?

Massage
På ett spa brukar det finnas flera typer av massage att boka in sig på. Det kan vara den klassisk varianten med hel- eller halvkroppsmassage. Det kan även vara massage med olika oljor för att skapa avspänning eller ge dig en uppfriskande stund. Ibland erbjuds hand- och fotmassage. Det ger en oväntat behaglig känsla i kroppen trots att det endast är händer eller fötter som masseras. Nervändaran i händer och fötter förmedlar känslan till hela kroppen.

Ansiktsbehandling
En hudterapeut kan göra en analys av din hud för att bedöma vad du behöver. Sen får du en djupgående rengöring med peeling. Ofta lägger terapeuten en ansiktsmask och därefter får du massage på en skönhetssalong göteborg och får ansiktet insmort med en behaglig kräm. En duktig hudterapeut kan tipsa dig om produkter som fungerar bra för just din hudtyp. Du kan även få ögonbrynen noppade och färgade så att du går därifrån med en uppfräschning som består i flera veckor.

Pool och bastu
På ett spa finns det alltid möjligheten att duscha, basta och bada i olika typer av pooler. Ibland erbjuds dusch i tysta rum som en extra njutningsfull stund. Pooler kan vara både med och utan bubblor och de kan finnas både inomhus och utanför anläggningen.

Övrig avkoppling
Ibland erbjuds yoga eller vattengympa. Sköna stunder med lerinpackning eller varma stenar är andra alternativ att hålla utkik efter. Utbudet är stort och variationsrikt.

Ofta finns det fåtöljer och sköna ”oaser” av gröna växter att relaxa i. På många spa-anläggningar finns en fruktbuffé för att ge en extra avkopplande känsla.

Att bjuda dig själv och kanske någon som står dig nära på en dag eller helg på spa kan alltså innebära en hel mängd sköna upplevelser. Alla som arbetar på spa, som till exempel massör eller hudterapeut, finns där för att göra din upplevelse så avslappnande som möjligt. Men jämför utbudet först, inte minst om du främst vill ha en speciell massage eller hudbehandling.