Bäst att ta dig tid - Ska du flytta till californien?

Så mycket kostar en flyttfirma att anlita

De flesta håller säkert med om att det kan vara dyrt att flytta. Även om du inte kan snåla in på vissa saker, finns det ett antal tips som kan hjälpa dig att spara pengar när du anlitar en flyttfirma eller hyr en flyttbil.

För det första bör du räkna på vilket alternativ som är billigast – att flytta själv eller att anlita en flyttfirma. Även om du tror att du sitter inne på svaret, kan det faktiskt variera beroende på hur långt du ska flytta och hur mycket tid du har. Till exempel kan kostnaderna för bränsle och hyra av lastbil med en flyttfirma stockholm visa sig vara större än du har tänkt. Gör därför en kostnadsanalys för att ta reda på hur det verkligen ligger till.

Om du väljer att anlita en flyttfirma, finns det flera sätt att skära ner på kostnaden. Vissa av de tips du kommer få nedan gäller även om du väljer att själv hyra en flyttbil.

Minska lasten och gör dig av med sådant du inte behöver

Lämna böcker hos dina vänner, anordna en loppis och skänk allt du inte kan sälja till en lokal välgörenhetsorganisation. Vikt är likställt med pengar. Ju mindre vikt, desto mindre kommer din flytt kosta. Denna matematik är väldigt enkel.

Flytta under lågsäsongen

Genom att välja den bästa tiden på året att flytta kan du spara pengar. Lågsäsongen varar nästan året ut förutom under sommarmånaderna samt början och slutet av varje månad. Om du är flexibel bör du konsultera din flyttfirma och se om du inte kan få ett bra erbjudande.

Boka din flyttfirma i ett tidigt skede

Ju tidigare du bokar din flyttfirma, desto mindre sannolikt är det att du tvingas betala ett högre pris för din flytt. Om du bokar flytten i sista minuten, kommer du sannolikt tvingas betala mer för att flyttfirman ska klämma in din flytt. Detta är inte alltid fallet, men tumregeln är att boka så tidigt du bara kan.

Var flexibel

Var flexibel gällande den tidpunkt som flyttfirman hämtar dina saker och levererar dessa. Om du är beredd att jobba inom flyttföretagets tidsram, kan du be dem ge dig rabatt för detta. För att kunna bestämma tid för flytten behöver du dock känna till vilket datum du flyttar in och ut. Detta är grundläggande information som du behöver känna till innan du kontaktar olika flyttfirmor.

Genom att vara flexibel, flytta under lågsäsong, boka din flyttfirma i förväg och göra dig av med allt du inte behöver kan du spara en hel del pengar på flytten.