Först och främst

Så är det bra att boka en flyttfirma, då har man det gjort och det är en enkel uppgift som inte är särskilt energikrävande. Då kan man slappna av i att man åtminstone inte kommer att behöva bära runt på alla saker. Det enda man skall göra rent fysiskt är att röja ut och packa ner, mer om det senare. Du hittar din flyttfirma enklast på nätet, de flesta flyttfirmor har hemsidor nu för tiden och det är enkelt att titta runt innan man väljer sin flyttfirma. Det finns många att välja på så var kräsen! Det är stor skillnad på en riktigt bra flyttfirma och en dålig. Du kommer troligen att se skillnad på deras hemsidor.

Börja röja och packa ner i god tid

Många som skall flytta är dålig på det här steget, de vill vänta tills två veckor innan flyttdatumet vilket gör att det blir riktigt stressigt eftersom det är ett ganska stort jobb att tömma ett boende och packa ner allt (om man inte bor väldigt litet och spartanskt det vill säga). Så börja med nerpackningen ett par månader i förväg så skall det nog gå bra!

Abonnemang och annat

Glöm inte säga upp abonnemang och adressändra i god tid så att det inte blir några konstigheter med sådant. Och jag glömde nämna ovan att du kan låna flyttkartonger gratis av din flyttfirma när du väl bokat din flytt – så hämta upp dem hos din flyttfirma innan du börjar med nerpackningen.

Du kanske kan sälja en del saker

När du börjar röja och packa ner kommer du märka att du har massa saker du inte vill ha längre, om de har andrahandsvärde kan du alltid sälja dem och säkert få ihop tillräckligt med pengar för att det skall täcka kostnaden för din flyttfirma!